Logistik E-handel & hemsida Systemutveckling Rapporter Kundtjänst Marknadsföring Fakturering & bokföring Grafisk formgivning Tryckeri

Fakturering & bokföring

Fakturering och bokföring

Att ha ett distributionsavtal med oss innebär många fördelar för dig. Vi underlättar ditt arbete genom att ta hand om faktureringen till dina kunder. Vi gör även en grundlig kreditbedömning på dem och vi hanterar din kundreskontra. Om kunderna inte betalar i tid, skickar vi ut påminnelser och krav till dem. Även du som inte använder våra logistiktjänster kan anlita oss för fakturering.

Vi kan erbjuda…

Fakturering

När du anlitar StjärnDistribution för outsourcing av logistiktjänster, tar vi även hand om inkommande ordrar och fakturerar dina kunder. Om kunden enbart beställer dina produkter på en och samma order, kan vi utforma fakturan med din egen logotyp, så att det i kundens ögon ser ut som att fakturan kommer från dig. Övriga fakturauppgifter som t ex organisationsnummer och adress är StjärnDistributions. Om kunden beställer blandade produkter från olika uppdragsgivare används StjärnDistributions logotyp.

Kreditbedömning

När ordrar kommer in till oss från dina kunder, gör vi alltid en kreditbedömning på dem. Vi har satt upp interna regler för vad kunden måste uppfylla för att få kredit. Dessutom tar vi en extern kreditupplysning på kunden hos Credit Safe och väger samman den med våra interna regler. Om kunden av någon anledning inte uppfyller det som krävs för att få kredit, skickar vi en förskottsfaktura till kunden.

Kundreskontra

Genom att vi fakturerar dina kunder och tar emot betalning av dem, sköter vi också din kundreskontra. Vi håller koll på vilka fakturor vi har skickat till varje kund och när inbetalning har skett. Vi håller också koll på vilka av dina kunder som eventuellt inte har betalat i tid och vidtar då lämpliga åtgärder för att driva in fordringarna. Du kan lugnt ägna dig åt din verksamhet.


För er som är bokförlag och vill veta mer om vilka tjänster vi erbjuder.

För information om tredjepartslogistik, e-handel och övriga tjänster.

För er som är uppdragsgivare hos oss och vill se era rapporter.

För er som är återförsäljare och vill handla direkt från vår shop.